European clean up day (ECUD) 2024

NETEGEM EL RODAL DE RELLINARS

La jornada europea de neteja és una acció per sensibilitzar el públic en temes de protecció del medi ambient, i més concretament, sobre els problemes dels residus i la netedat ambiental.

És un projecte del programa LIFE+ de la Comissió Europea, i s’inclou dins la setmana de prevenció de residus. Aquesta acció és comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

La campanya de l’any 2024, tindrà lloc entre el 10 i el 12 de maig de 2024.

En el nostre cas, des del Centre Excursionista Rellinars volem impulsar aquesta acció de neteja del rodal del nostre poble, perquè volem tenir tot el municipi net de residus i deixalles, i conscienciar tothom de la necessitat de reduir els residus i preservar el medi ambient. Aquesta acció contribueix també a fomentar els valors i esperit de solidaritat que ens defineixem com a Club.

Comptem ambla col·laboració de l’ADF Rellinars i també l’Ajuntament de Rellinars, i volem obrir l’acció a totes les entitats i associacions del poble, i animar a voluntàries i voluntaris que ens acompanyin en aquesta acció de neteja.

COM HO FAREM

  • Dissabte 11 de maig
  • Plaça de l’Ajuntament
  • 10:30 del matí

Recomanem a tothom que vingui amb roba i calçat adequat per a realitzar l’acció. També recomanem portar gorra i protecció solar, i aigua o beguda per hidratar-nos correctament.

Tot i que mirarem de repartir material per a la recollida a tothom (bosses i guants) també recomanem que tothom qui pugui porti uns guans de camp gruixuts.

Ens trobarem de tornada a les 12:30 a la mateixa plaça de l’Ajuntament per a recollir tots els residus. Ens farem una fotografia de grup i traslladarem els residus a la deixalleria, on els pesarem i compartirem el resultat de l’acció amb tots vosaltres.

INSCRIPCIÓ

Per a una bona organització, necessitem que tothom qui hi vulgui participar s’inscrigui en aquest FORMULARI. L’acció és gratuïta i oberta a tothom.

Les inscripcions es mantindran obertes fins el dia 10 de maig.

Recordeu que:

El millor residu és aquell que NO ES GENERA !!!

Deixa un comentari