Geocaching: Primeres passes

CULTURA – PASSEJADA FAMILIAR PEL NUCLI ANTIC DEL POBLE

Municipi de Rellinars, comarca Vallès Occidental

Itinerari de FESTA MAJOR RELLINARS 2023

Plaça de Can Seuba

  • Plaça Can Seuba
  • Església Sant Pere i Sant Fermí
  • Nucli antic del poble
  • Raval de Cal Domingo
  • Can Felip Neri

GEOCACHING

Què és el geocaching?  (o geocerca, com s’anomena en català) Doncs és una activitat que combina els àmbits esportiu, tecnològic, social i cultural. Es va iniciar als Estats Units a principis de segle, com a conseqüència de la fi de la degradació del senyal GPS.

Consisteix en trobar o amagar una capsa a qualsevol punt del planeta, sempre amb el rerefons de donar a conèixer un lloc especial. Cada capsa, geoamagatall o catxé (així es pot denominar el mateix objecte) conté un llibre de registre per tal que la persona que la troba pugui anotar el seu sobrenom i la data corresponent. Després de trobar un catxé, signar-lo i, si cal, fer intercanvi d’objectes, és molt important amagar-lo al lloc exacte on s’ha trobat, i a casa registrar la troballa al web de geocaching.

Wherigo és una activitat basada també en la tecnologia GPS, que neix posteriorment al Geocaching, com un joc d’aventures creat pel món real. El jugador i l’aventura es basen en la informació de localització proporcionada per la unitat GPS per tal d’anar provocant els esdeveniments del joc, trobant objectes virtuals o interaccionant amb ells, entre altres coses. Completar una aventura pot requerir visitar diferents lloc i resoldre trencaclosques.

Nosaltres en aquest itinerari immersiu farem una activitat de Wherigo.

FITXA TÈCNICA

  • Dissabte, 22 de juliol
  • Trobada a les 10:00h a la plaça de Can Seuba
  • Durada prevista: màxim 2h 
  • Distància a recórrer: 2,8 km (circular) track
  • Desnivell acumulat +61 -61
  • Dificultat: fàcil

DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI

Sortim de la plaça de Can Seuba pel Camí del Pont en direcció a la Fàbrica i l’Església de Sant Pere i Sant Fermí. Desfem un tros de l’itinerari per pujar pels Turots fins la plaça de Ca l’Anton, i girem a la dreta pel carrer Sant Isidre fins baix, remuntem de nou pel carrer Heribert Pons i tornem a la plaça de Ca l’Anton. Seguim pel carrer Sant Josep, creuem la carretera B-122 i entrem al Raval de Cal Domingo. Pugem pel carrer Sant Felip Neri fins l’era d’aquest mas i marxem per l’Avgda Vacarisses cap a les Serres. Tornem enrere uns metres cap a Cal Vermell de Baix i prenem el camí de Can Massana fins arribar al carrer Emili Riera i entrar de nou a la plaça Can Seuba.

Portal de Can Massana

CONSELLS PRÀCTICS DE LA SORTIDA

Amb aquesta activitat tindrem l’oportunitat de conèixer a fons el nucli antic del poble de Rellinars, a través d’una experiència immersiva que les aplicacions de Geocaching i Wherigo permeten. Per tant, és recomanable que tothom qui vulgui tastar-ho, porti el seu dispositiu mòbil i l’aplicació descarregada:

C:\Users\Marc\Desktop\D\MARC 2013\AMICS MUNTANYA DE RELLINARS\Centre Excursionista Rellinars - CER\ACTIVITATS\2023\CULTURA\Geocaching Primeres passes\baixa.png

Un cop instal·lada l’aplicació al mòbil, cal anar descarregar-se l’arxiu d’aquest joc (enllaç) i des de l’ordinador moure’l a la carpeta següent: Emmagatzematge intern\Android\data\menion.android.whereyougo\files

Contacteu amb nosaltres davant de qualsevol dubte tècnic que tingueu (Marc Samper 649 937 351). En tot cas, si no ho aconseguiu la instal.·lació, no passa res, farem grups per compartir el joc amb qui tingui l’aplicació correctament instal·lada, i si no, es pot fer igualment l’itinerari guiat sense participar del joc de geocaching.

  • Porteu calçat còmode per caminar, menjar (opcional) i beure (obligatori), sobretot pensant en els més menuts. Gorra per la calor també es aconsellable.
  • Activitat gratuïta per a tothom, assegurança a càrrec del Centre Excursionista Rellinars.
  • La inscripció és obligatòria per a tothom per motius d’assegurança i cal fer-la en aquest formulari.
  • Atenció: tancarem inscripcions el dia 20 de juliol.
  • Dades de contacte: Marc Malgosa 638 939 264, arcosarat@gmail.com 

GALERIA D’IMATGES

Aquí us deixem una galeria d’imatges de la sortida d’aquest matí. Un altre èxit, amb més de 30 participants, i molt contents d’haver passar una matinal tan divertida, sobretot amb els més menuts que han acabat localitzant el tresor final. Es tracta de l’itinerari núm. 1 del llibre “Rellinars a les teves mans”, per aquella gent que avui no ens heu pogut acompanyar, sempre la tindreu al vostre abast.

Una bona manera d’encetar les activitats de la Festa Major 2023, de conèixer petites històries d’aquest poble que tant estimem, que les volem compartir, i també volem que perdurin. Gràcies a tots i totes !!!

I gràcies especials a en Marc Samper, ànima d’aquest itinerari i guia.

Per últim, aquí us deixem un qüestionari anònim per fer-nos arribar, si voleu, la vostra valoració de l’activitat i/o qualsevol suggeriment al respecte: QÜESTIONARI

2 respostes a “Geocaching: Primeres passes

Deixa un comentari