Memorial Claudi Perarnau

HOMENATGE A LA SEVA CONTRIBUCIÓ AL POBLE DE RELLINARS I EXCURSIÓ MATINAL

El cap de setmana del 18 i 19 de novembre, des del Centre Excursionista, volem retre un petit homenatge a la figura d’en Claudi Perarnau i Comas, en agraïment a tota la seva contribució al poble de Rellinars, de la qual en destaca la gran tasca realitzada pel que fa a recuperació de patrimoni, especialment restaurant fonts i barraques de vinya, així com també la seva diligència com a Jutge de Pau.

Per això, el dissabte dia 18, a les 19:00 de la tarda i al Casal de Cultura de l’Escola, farem una petita presentació i homenatge a la seva figura, acompanyats per tots aquells amics i amigues i també familiars que vulgueu compartir amb nosaltres aquests entranyables records. Accés obert i gratuït per a tothom.

I aprofitant que la setmana següent se celebra la 4ª setmana de la pedra seca, el diumenge dia 19 de novembre al matí farem una excursió per anar a trobar la Barraca d’en Claudi. Una barraca que va ser redescoberta per ell i restaurada integrament. A més té la singularitat de ser l’única barraca de vinya del municipi que té una entrada en forma de cargol. Serà una excursió apta per a tothom, amb dos itineraris: un de curt i planer i un de més llarg, circular i amb més desnivell.

EXCURSIÓ A LA BARRACA D’EN CLAUDI

Excursió a la Barraca d’en Claudi, que es farà seguint dos itineraris en funció de la seva dificultat i capacitat de cadascú dels participants. És una activitat oberta a tothom i gratuïta. Des del Centre Excursionista ens fem càrrec de l’assegurança i el guiatge. No obstant, és requisit indispensable que tothom qui ens vulgui acompanyar s’inscrigui en aquest FORMULARI.

Es recomana que tothom porti calçat adequat per la muntanya, i bastons tècnics (opcionals). També caldrà portar esmorzar i beguda, així com la roba d’abric que es consideri necessària i adequada a les condicions meteorològiques.

Quan: diumenge 19 de novembre

Punt de trobada: Aparcament de l’església de Rellinars

Hora: 9:00 del matí

En el punt de trobada optimitzarem vehicles per a facilitar el desplaçament d’aproximació als dos punts d’inici dels itineraris.

ITINERARI CURT

Pujada amb vehicles particulars fins el Coll de la Morella, tot pista forestal. Es recomana vehicle 4×4 o vehicle SUV per facilitar l’accés.

Track a wikiloc Barraca d’en Claudi – curt

Distància del recorregut: 3.5km anada i tornada

Desnivell: 130 mt

Dificultat: baixa

Guiatge: Rosa Perarnau tel 650 140 227

Itinerari d’anada i tornada pel mateix camí, força planer i sense cap dificultat tècnica. Es va per pista fins els Hostalets d’en Daví, seguim fins els Plans, on ens desviem a la dreta per un corriol fins a trobar l’Avenc dels Plans. Aquí entrarem a la dreta al bosc, amb baixada suau fins la Barraca. Sobre les 11:00h ens trobarem amb l’altre grup a la Barraca d’en Claudi, on esmorzarem, visitarem la barraca i ens farem unes fotografies de grup. La tornada la farem els dos grups junts, i als Hostalets de’n Davi ens farem de nou una fotografia de grup.

Dibuix dels dos tracks sobre el mapa topogràfic: en blau el llarg, en rosa el curt

ITINERARI LLARG

Pujada amb vehicles particulars fins a Les Cases, tot pista forestal. Es recomana vehicle 4×4 o vehicle SUV per facilitar l’accés.

Track a wikiloc Barraca d’en Claudi – llarg

Distància del recorregut: 6.0 km circular, anada i tornada

Desnivell: 350 mt

Dificultat: moderat (bàsicament pel fort desnivell de pujada a la Trona)

Guiatge: Marc Malgosa tel. 638 939 264

Itinerari circular, pujada forta fins gairebé la Trona. Uns metres abans ens desviarem per un corriol insòlit a ma esquerra que tot planejant ens condueix directament a la Barraca d’en Claudi. Sobre les 11:00h ens trobarem amb l’altre grup a la mateixa barraca, on esmorzarem, visitarem el seu interiori ens farem unes fotografies de grup. La tornada la farem els dos grups junts, pujant suaument cap els Plans i en arribar als Hostalets de’n Davi ens farem de nou una fotografia de grup. Baixarem per la diagonal de la Boïga fins la carrerada, passant per Casajoana i prenent el corriol que passa per la font de Les Cases per arribar al punt inicial.

Aquesta activitat s’inclou a la 4ª setmana de la pedra seca. La Setmana de la Pedra Seca busca donar visibilitat a aquest element patrimonial estretament lligat al territori i contribuir a la seva preservació, els mateixos valors que van moure a en Claudi i els seus companys a protegir el nostre patrimoni de Rellinars.

Elements de pedra seca i masies de Rellinars. Font: cessió família Perarnau, Rellinars.

Riera de Rellinars. Font: cessió família Perarnau, Rellinars.

GALERIA D’IMATGES

És ben cert que en Claudi ha estat un motiu d’unió i retrobada de rellinassencs i rellinassenques. Dissabte un petit homenatge a la seva trajectòria i al seu llegat, amb paraules d’agraïment de vàries Entitats. Gairebé un centenar de persones ompliem la sala del Casal de Cultura, com feia molt de temps que no veiem. I diumenge l’excursió a la Barraca d’en Claudi, amb un allau d’excursionistes que ens han desbordat (n’hem comptat fins a 84). L’èxit més gran, però, és la gent. I això ens encoratja a seguir organitzant activitats pel nostre poble.

Aquí us deixem una selecció de fotografies de les dues jornades, algunes cedides per vosaltres mateixos. I també us deixem un petit QÜESTIONARI de valoració anònim, per si voleu traslladar-nos la vostra opinió o algun suggeriment.

Moltíssimes gràcies a totes i a tots!!!

Una resposta a “Memorial Claudi Perarnau

Deixa un comentari